pühapäev, 23. aprill 2023

Kümnes projektinädal Vahtraninades (17.aprill - 23.aprill)

Kümnes projektinädal Vahtraninades (17.aprill - 23. aprill).

Nädalanipp oli seekord järgnev: Võimle iga päev 10 minutit! Terves kehas on terve vaim.

Arutlesime lastega, kuidas nemad sellest lausest aru saavad, aga selle üle ei pidanud lapsed üldsegi pikalt mõtlema - iga päev peab võimlema! Nädalanipp sobis meie nädala teemasse väga hästi kuna käsitleme sel nädalal tervist, kehaosasid ja inimese viit meelt. Nädala jooksul tuletasime nädala nipist lähtuvalt meelde ka erinevaid võimlemisharjutusi. Reedel näiteks võimlesime "Sipsiku võimlemist". Tüdrukutele väga meeldis, kuid poisid olid pigem pealtvaatajad, aga Vahtranina poisid on väga liikuvad nii, et kindlasti võimlevad ka nemad päeva jooksul vähemalt kümme minuti ja isegi rohkem.

Kümnenda nädala viktoriiniküsimus oli: Mitu tiiba on mesilastel?

Vastuse variantideks olid 2, 4 või 6 tiiba. Kõigepealt said lapsed pakkuda täitsa enda peaga - enamus vastas 2 tiiba. Oleme eelnevate nädalate viktoriiniküsimustega juba selgeks saanud, et kiirustamine vastamisel ei ole väga head tulemust andnud. Seega otsustasime taas appi võtta interneti, kus vaatlesime alljärnevaid pilte ning arutlesime nende üle:


Peale õpetaja ettelugemist ning vaadeldud pilte, said lapsed uuesti pakkuda ning siis juba pakkusid enamus, et mesilastel on ikkagi 4 tiiba - kaks esitiiba ja kaks tagatiiba, mis on omavahel ühenduses. Võtsime julguse kokku ning vastasime küsimusele ära, ise samal ajal hinge kinni hoides, aga õnneks selgus, et vastasime taaskord 100% õigesti küsimusele. Olime väga rõõmsad ning lõime üksteisega rõõmust kätega patsu.

Sel nädalal said lapsed esimest korda maitsta Punasüdame vilja. Üks maasikas oli nädala alguses põsed punaseks saanud ning teine nädala lõpus. Lastega kokkuleppel otsustasime, et laps, kes maasikat maitsta saab selgub loosi teel. Korrapidaja võtab kinnisilmi topsist lapse nime ja see, kelle nimi tuleb saabki maasika ära süüa. 

Lapse avastus Punasüdame lehtede vahelt.

Punasüdame esimene punane maasikas, mille avastasime 19.aprilli õhtupoolikul.



Koos rühmaga avastamas.


Õnnelik loosivõitja (teise maasika saaja).

Tegime ka tabeli kuhu lapsed saavad liimida oma nime taha enda poolt värvitud ja välja lõigatud maasikamarja. Tabeli põhjal on hea järge pidada, et ikka kõik saaksid maasikaid maitsta. Peagi loodame juba saada rohkem kui ühe marja päevas.

Maasikasööjate tabel.

Teine punane mari Punasüdamelt (21.aprill).

Vahtraninad ootavad põnevusega ka Päikese viljade valmimist ehk paitab päike ka meie Päikese põski ning need muutuvad peagi kuldselt kollaseks.


Huviga uue nädala algust ootama jäädes,

Vahtraninad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane projektinädal Vahtraninades (08.mai - 14.mai).

  Käes ongi viimane " Maasikasõbrad 2023 " projekti nädal. Aeg on teha kokkuvõtteid ja järeldusi, vastata viimasele viktoriiniküsi...