pühapäev, 30. aprill 2023

Üheteistkümnes projektinädal Vahtraninades (24.aprill - 30.aprill)

Üheteistkümnes projektinädal ongi käes, kuid kuna sel nädalal on koolivaheaeg, siis on see nädal ka meile pisut teistmoodi - nimelt ei ole sel nädalal meile viktoriiniküsimust, millele vastata. Küll aga on ikkagi nädalanipp ning sellega me koos lastega ka tutvusime:

Nädalanipp: Kuula muusikat! Isegi taimed kasvavad muusika saatel paremini.

Arutlesime lastega nädalanippi hommikuringis ning kõik lapsed said aru, et sel nädalal peame me erilist tähelepanu pöörama muusika kuulamisele. Tuleb välja, et ka taimed armastavad muusikat ning nad kasvavad nii kiiremini ja paremini. Nõustusime lastega, sest endalgi teeb muusika kuulamine rõõmsama tuju ja olemise. Kuid muusika maitse on ju kõigil erinev - seetõttu püüdsime mõelda, kui maasikataimed - millist muusikat me nendena kuulata sooviksime. Ühene vastus oli sellele - maasikamuusikat! Mis siis muud, kui suundusime arvuti taha, et maasikamuusikat otsida ning enda maasikataimedele seda lasta: Maasikamuusika. - YouTube. Kuulasime kõik koos ning lapsed käisid maasikataimedele häid sõnu ütlemas. 

Esmaspäeval ootas lapsi taas üks punane maasikas. Loosi tahtel vupsas seekord maasikas ühe poisi põske. 

Kolmas maasikas üllatas loosi tahtel just seda poissi.


Nädala teises pooles tabas meid aga taas üks paha üllatus - nimelt olid imepisikesed kahjurid taas meie mõlemad maasikataimed vallutanud 😭😭.

Kahjurid, kes on teinud ka väikesed võrgukesed meie maasikataimedele.

Imepisikesed kahjurid - ilmselt taas lehetäid.

Meil ei jäänud muud üle, kui taas maasikataimed ära pesta:

Pesemiseks valmis - pott ilusti kaetud kilekotiga, et kahjurid mulla sisse ei satuks.

Kahjureid maha pesemas.

Kui kahjurid saime maha pestud, siis oli vaja hoolikalt rohelise seebi lahusega neid pritsida ning kõik lapsed, kes soovisid, said abiks olla:


Seebivahune maasikataim.

Sel nädalal oli üks kohe kohe valmiv punane maasikas veel, kuid esialgu mõtlesime, et ootame mõne päeva veel ennem, kui selle nopime. Kuid kahjurite maha pesemisel kukkus ikkagi valminud maasikas ära ning seetõttu sai loositahtel selle endale üks tüdruk:
Neljanda maasika õnnelik saaja.

Peale tugevat pesupäeva külastas meie maasikaid taas üks mitmetäpiline lepatriinu. Lapsed olid väga rõõmsad, et ta leidis tee maasikateni ning lapsed loodavad, et ka lepatriinu aitab kahjuritega võidelda. 




Ootame põnevusega, mida toob uus nädal Vahtraninadele ning kas lõpuks valmib ka Päikesel üks mari. 

Kohtumiseni,
Vahtraninad


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane projektinädal Vahtraninades (08.mai - 14.mai).

  Käes ongi viimane " Maasikasõbrad 2023 " projekti nädal. Aeg on teha kokkuvõtteid ja järeldusi, vastata viimasele viktoriiniküsi...