pühapäev, 2. aprill 2023

Seitsmes projektinädal Vahtraninades (27. märts - 02.aprill)

 Seitsmes projektinädal algas Vahtraninade rühmas rõõmsalt - esmaspäeval märkasime enda Punasüdamel esimest viljahakatist

Esimene viljahakatis Punasüdamel (27.03.23)

Nädala nipp: Väike nali olgu igas päevas - rõõmus meel hoiab haigused eemal.

Tutvusime ning arutlesime nädala nipi üle hommikuringis. Esimesest nipi osast said lapsed väga hästi aru ning see on Vahtraninade lastele üsna selge - iga päev peab nalja tegema. Iga laps sai mõelda, kas ta on juba teinud tänasel päeval nalja või mitte? Vastuseid oli umbes pooleks - oli neid, kes on juba sõbrale mõne nalja teinud ning ka neid, kes veel ei olnud jõudnud teha. Ühiselt leidsime, et tegelikult ei möödu ükski meie Vahtraninade päev ilma mingi naljata. Teisest nipi poolest saime samuti ilusti aru ning nõustusime - kui laps on rõõmus, siis haigused ei hakka ka külge - seda tõestab laste kohal käimine lasteaias - ainult üksikud lapsed puuduvad.

Viktoriiniküsimus: Kuidas nimetatakse kasvavat ja arenevat vilja?

  • viljake
  • viljahakatis
  • noorvili
Viktoriini küsimuse vastusega seekord hästi ei läinud. Arutlesime lastega kõik vastusevariandid läbi ning lapsed olid täitsa ühte meelt, et vastuseks sobib kõige paremini viljahakatis. Selle vastuse ka lukku panime. Kurvastuseks tõdesime, et saime vastuse eest 66,4%, olime natuke jahmunud ja ei saanud aru milles me eksisime. Võtsime appi interneti ning peagi oli selgus majas - seekord oli sobivaid vastuseid lausa kaks, lisaks viljahakatisele ka noorvili. Järgmistel nädalatel püüame olla täpsemad ehk isegi kui me arvame, et vastus on teada on mõistlik enne lukku panemist üle kontrollida. 

Nädala alguses võtsime plaani koguda vihmavett, et sellega maasikataimi kasta. Lükkasime kosutava vihmaveega kastmise järgmisesse nädalasse kuna ei õnnestunud vihmavett koguda. Oli täiesti sademete vaba nädal. Ehk õnnestub järgmisel nädalal.

Uute kirjutamisteni,
Vahtraninad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane projektinädal Vahtraninades (08.mai - 14.mai).

  Käes ongi viimane " Maasikasõbrad 2023 " projekti nädal. Aeg on teha kokkuvõtteid ja järeldusi, vastata viimasele viktoriiniküsi...